Akciou Kolok rozložila polícia na východnom Slovensku zločineckú skupinu

16.08.2007 Prešov

Košice/Prešov 16. augusta (TASR) - Viac ako 1400 podozrivých kolkových známok v hodnote takmer milión korún zadržali počas policajnej akcie s krycím názvom Kolok, ktorú zrealizoval 15. augusta na území Prešovského a ...
Akciu zamerali na obzvlášť závažnú ekonomickú trestnú činnosť zločineckej skupiny, ktorá sa zaoberala distribúciou falšovaných kolkových známok Slovenskej republiky dovážaných zo zahraničia.
Ako informovala dnes Marta Bujňáková z Prezídia PZ, policajní špecialisti urobili päť domových prehliadok, deväť prehliadok nebytových priestorov, osem motorových vozidiel a 25 kontrol predajných miest s kolkovými známkami. Zadržali šesť podozrivých osôb, ktoré sú už v policajnej cele a bol spracovaný návrh na ich vzatie do väzby. Zhabané podozrivé kolky podrobia expertíznemu skúmaniu na Kriminalisticko-expertíznom ústave Policajného zboru v Bratislave.
Do akcie bolo zapojených 131 príslušníkov polície z krajských riaditeľstiev PZ v Prešove a v Košiciach, odborných útvarov a príslušníkov Colného kriminálneho úradu.
Vyšetrovanie tejto obzvlášť závažnej a vysoko latentnej ekonomickej trestnej činnosti naďalej pokračuje. Kriminalisti zisťujú prepojenie zadržaných osôb na medzinárodnú sieť falšovateľov, ako aj škodu, ktorú svojím konaním podozrivé osoby spôsobili Slovenskej republike, dodala Bujňáková.
 

Vyberte región

mark